Het Nederlands Vestingmuseum beschrijft de historie van de vestingstad Naarden, Forten- en Vestingbouwkunde en militaire verdedigingswerken, zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bij Het Nederlands Vestingmuseum zijn naast de staf zo’n 70 vrijwilligers werkzaam, die onmisbaar zijn om het museum goed te laten functioneren. Op dit moment hebben wij een Stageplaats of Werkervaringplek voor een:

 

Educatie Ontwikkelaar (m/v)

 

Wat ga je doen:

 

In de Canon van Nederland zijn door het Ministerie van Onderwijs de leerdoelen beschreven voor het Primair en Voortgezet Onderwijs voor het vakgebied Geschiedenis. Het Nederlands Vestingmuseum wil haar educatieprogramma’s actualiseren aan de hand van de tijdvensters, hoofdlijnen en thema’s zoals deze verteld worden in ons museum in relatie tot de Canon van Nederland en de regionale Canon van ’t Gooi en de Vechtstreek. De onderwerpen die in Het Nederlands Vestingmuseum aan de order komen beslaan vijf tijdvakken (jaar 1000 tot 1945) en behandelen thema’s als Floris V, de Tachtigjarige Oorlog, De Gouden Eeuw, de Napoleontische Tijd en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als Educatie Ontwikkelaar trek jij de kar om nieuwe educatieprogramma’s te ontwikkelen voor deze thema’s.

 

Gevraagde eigenschappen:

 

·         relevante vooropleiding en ervaring met projecten

·         kennis van en ervaring met moderne mediatoepassingen

·         affiniteit met en interesse in geschiedenis

·         goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels

·         goede fysieke conditie in verband met de situatie van terrein en werkzaamheden

·         minimaal 1 dag per week beschikbaar

 

Wij bieden:

 

·         Een gezellige sfeer met enthousiaste vrijwilligers en collega’s

·         Een mooie cultuurhistorische omgeving

·         Een vrijwilligers- of Stagevergoeding

 

Voor deze functie denken wij met name aan personen die op zoek zijn naar een stageplaats of werkervaringplek. Als u voldoet aan de gevraagde eigenschappen en interesse heeft om ons team te komen versterken, kunt u uw CV met een korte motivatiebrief per e-mail sturen aan Oscar Hefting; oscarhefting@vestingmuseum.nl